Lautapeli

28.04.2020

Evesoc Group on alkanut suunnittelemaan lautapeliä. Pelissä pelaajat seikkailevat ympäri Turkua, merkittävissä turkulaisissa nähtävyyksissä. Pelissä on tehtäviä ja turkuaiheisia kysymyksiä. Peli on suunnattu koko perheelle. Haluamme luoda pelistä visuaalisesti vetoavan, Aurajoki on merkittävässä roolissa pelilaudalla. On todella upeaa, että osuuskunnastamme löytyy vahvaa graafista osaamista.

Testasimme pelin juonta pienellä kokoonpanolla ja on todettava, että peli on todella hauska! Se sisälsi jännittäviä käänteitä. Yksi pelaajista oli lähellä voittoa ja viime hetkellä hän menetti kaikki keräämänsä pisteet. Tässä testivaiheessa peli kesti noin tunnin ja kaksikymmentä minuuttia. Kysymyksissä on a, b ja c-vaihtoehdot, jolloin pelaaja saattaa arvaamallakin pärjätä.

Haluamme myös tehdä yhteistyötä turkulaisten yritysten kanssa ja tarkoituksenamme on saada peli myyntiin joulumarkkinoille. Aiomme myydä sitä ständeillä ja kauppojen hyllyillä.

Pelin ideointi on täydessä vauhdissa ja olemme jo suunnitelleet yhteistyökuvioita, joista kerromme lisää tulevaisuudessa! Pelin ideointi on ollut palkitsevaa työtä, pääsemme osuuskuntana näyttämään kykyjämme graafisessa suunnittelussa, myynnissä, markkinoinnissa, budjetoinnissa, projektijohtamisessa ja pelin juonen suunnittelussa.

Koronatilanne on aiheuttanut sen, ettemme ole voineet kokoontua kasvotusten yhtä paljon kuin olisimme toivoneet. Toisaalta useiden muiden osuuskuntamme projektien jäädessä taka-alalle tilanteen vuoksi, olemme voineet käyttää lautapeliin enemmän resursseja.Positiivisena myös kaiken karanteeniankeuden keskellä on se, että ihmiset ovat kiinnostuneempia pelaamaan lautapelejä ja viettävät enemmän aikaa perheidensä kanssa.

Aiomme tehdä töitä pelin eteen läpi kesän. Tällä hetkellä työn alla on kysymyskorttien ideointi, kontaktoitavien yritysten miettiminen, pelin kustannusten arviointi ja graafinen suunnittelu. Jaamme tietoa projektin etenemisestä, joten kannattaa seurata Evesocin Instagram-tiliä ja muita käyttämiämme sosiaalisen median kanavia!

- Anna Baker