Making of: Turun Flunkein Valtaaja

25.11.2020

Turun Flunkeimman Valtaajan luonnista

Turun ammattikorkeakoulun innovatiivisen yrittäjyyden polun opiskelijat (osuuskunta Evesoc group) alkoivat suunnittelemaan lautapeliä maaliskuussa 2020. Pelin nimeksi päätettiin Turun Flunkein Valtaaja. Peli on seikkailupeli, joka soveltuu koko perheelle. Turun Flunkein Valtaaja-pelissä pelaajat seikkailevat Turun karttaan pohjautuvassa pelikentässä, jossa vastaan tulee sattumia nostamalla Simmottis-kortin. Yksi Simmottis-kortin toiminnoista on, että pelaaja saattaa tulla merikarhun ryöväämäksi ja menettää kaikki pisteensä.

Pelissä on myös nähtävyyksiä, joiden kohdalla pelaajalle esitetään kysymys, joko uusturkulais-kysymyksiä, jotka ovat helppoja tai paljasjalkais-kysymyksiä eli vaikeita kysymyksiä. Vastattuaan oikein, pelaaja saa pisteen ja suunnan uudelle nähtävyydelle, jonne pelaajan pitää seuraavaksi siirtyä. Pelaaja, joka ensimmäisenä saa 6 pistettä, voittaa pelin. Kysymykset liittyvät Turun historiaan, urheiluun ja paikallisiin nähtävyyksiin. Turun Flunkein Valtaaja tarjoaa hauskaa yhdessä tekemistä kaveriporukoille, perheille ja lautapelifanaatikoille.

Idea lautapelin luomiseen lähti siitä, kun Hjallis Harkimo oli vieraana koulullamme, jossa hän mainitsi, kuinka yksinkertaisesta ideasta voi työstää liikeidean. Osuuskunnassamme on erilaista osaamista, joiden jokaisen kohdalla voimme hyödyntää taitojamme. Muiden projektien jääden taka-alalle maaliskuussa (koronan takia), aloimme keskittyä lautapelin visuaaliseen ilmeeseen ja kysymysten luomiseen.

Kun ensimmäisen kerran porukalla pelasimme Turun Flunkeinta Valtaajaa, kartta oli piirretty käsin lautaan sekä kysymykset että Simmottis-kortit paperilappusille. Meille ryhmänä oli tärkeää, että peli sisältää yllätyksiä ja haasteita.

Syksyn tullen kävimme läpi turkulaisia painotaloja, etsimme yhteistyökumppaneita, jotka voisivat auttaa meitä saamaan mahdollisimman laadukkaan pelin. Koulumme ovet aukenivat syyslukukaudeksi ja käytössämme oli atk-luokka, jossa kulutimme useita päiviä huolehtien siitä, että pelissä olevat kortit ovat visuaalisesti miellyttäviä.

23.11.2020 alkoi pelien kokoamisen, jossa jokaisen korttinipun ympärille käärittiin kuminauha, jonka jälkeen jokainen pelilauta taiteltiin käsin laatikkoon ja laatikon kanteen liimattiin tarra, joka on osuuskuntamme käsityötä.

Pelin tekeminen on opettanut osuuskuntalaisille paljon. Vaikka tekeminen on ollut mielekästä ja hauskaakin, on myös ollut paljon haasteita (esimerkiksi koronatilanne ja ajankäyttö). Erityisesti mukavaa on ollut suunnitella pelin juonta! On ollut mielekästä saada opintopisteitä pelaamalla lautapeliä! Olemme ryhmänä halunneet tuottaa lautapelin, josta voimme olla ylpeitä, ja onnistuimme siinä. Turun Flunkein Valtaaja on laadukas, uniikki ja mukaansa tempaava. Peliä tuotetaan ensimmäisessä erässä 500 kappaletta joulumarkkinoille, mutta mikäli kysyntää riittää, tuotamme pelejä lisää.


Pelin voi hankkia nettikaupasta www.turunflunkeinvaltaaja.com ja kukkakauppa Vivahteen hyllystä Turusta, osoite Kauppiaskatu 9, (Sokos Wiklundin katutaso), 20100 Turku